منبع : ۸ صبح و سپوتنیک

ساخت وبلاگ
سیاسیون افغان، یکی پس از دیگری به مسکو می رسند

سیاست مدارانافغان، یکی پس از

دیگری به مسکو می رسند

علاوه بر سیاسیون و چهره های سرشناس افغان، یک گروه ده نفری طالبان نیز در این نشست اشتراک خواهد داشت.

به گزارش اسپوتنیک، برخی از اشتراک کنندگان نشست مسکو امروز (دوشنبه، ۴ فبروری/ ۱۵ دلو) به پایتخت روسیه رسیده اند و قرار است اشتراک کنندگان دیگر نیز در جریان شب به مسکو برسند.

یک هیأت بزرگ سیاسیون افغان به رهبری حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور دوشنبه شب به وارد مسکو خواهد شد.

در این نشست که برای دو روز در شهر مسکو برگزار می شود، سیاسیون و چهره های سرشناس افغانستان به شمول حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور، محمد حنیف اتمر، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آینده، عطا محمد نور، رئيس اجراییه حزب جمعیت اسلامی افغانستان، محمد محقق، معاون دوم ریاست اجراییه افغانستان و ده ها تن از سیاسیون دیگر شرکت خواهند داشت.

قبل از این گروهطالباننیز با نشر یک اعلامیه از اشتراک ده تن از اعضای این گروه به ریاست شیر محمد عباس استانکزی در این نشست، خبر داده بود.

قابل ذکر است که این نشست توسط اتحادیهٔ افغان های مقیم در روسیه برگزار می شود.

این در حالیست کهحامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان این نشست را آغازی برای مذاکرات فراگیر بین الافغانی خوانده است.

واکنش

یک روز به نشست دو روزه ای مانده که قرار است عباس ستانکزی، رییس هیات گفت وگوکننده ی طالبان از احزاب و چهره های سیاسی افغانستان در مسکو میزبانی کند. حکومت افغانستان اعلام کرده که این نشست هیچ کمکی به روند صلح افغانستان نمی کند. نزدیکان رییس جمهوری و از جمله فاضل فضلی، مشاور ارشد آقای غنی گفته کسانی که قرار است در نشست مسکو اشتراک کنند، به دلیل <<دور ماندن از حاکمیت و اختلافی که نسبت به دولت مردان کنونی دارند، حاضرند از تمام ارزش ها و اصول عبور کرده و تا نابودی آن به پیش بروند>>. اما رهبران جهادی، سران احزاب، جریان ها و چهره های سیاسی با نشر اعلامیه ای، نشست مسکو را اولین گام برای آغاز گفت وگوهای بین الافغانی در روند صلح دانسته و گفته اند که در این نشست بر <<نظام جمهوری اسلامی، حکومت مرکزی قوی و مردم سالار، وحدت ملی و عدالت اجتماعی، حقوق زنان، حقوق و آزادی های اساسی مردم افغانستان>> تاکید می کنند.

نشست دو روزه ی مسکو روز سه شنبه (۱۶ دلو) میان نمایندگان گروه طالبان و سران احزاب و جریان های سیاسی کشور در مورد صلح افغانستان برگزار می شود.

روسیه از محمداسماعیل خان، عضو شورای رهبری حزب جمعیت اسلامی، عطامحمد نور، رییس اجرایی این حزب، گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی، حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور، محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و شماری دیگر از رهبران سیاسی برای شرکت در نشست مسکو دعوت کرده است.

از حکومت افغانستان به دلیل حصول اطمینان از حضور نمایندگان گروه طالبان در این نشست، دعوت نشده است.

یک هیأت متشکل از چهره های سیاسی، نمایندگان احزاب و جریان های سیاسی افغانستان قرار است برای شرکت در نشست مسکو به روسیه برود.

در اعلامیه ی این هیأت که از آدرس دفتر مطبوعاتی حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور منتشر شده، از حکومت افغانستان نیز خواسته شده است که <<با مشارکت نمایندگان با صلاحیت خود نقش سازنده ی شان را برای رسیدن به صلح پایدار و سراسری در کشور ادا نماید>>.

در اعلامیه گفته شده است که این هیأت نشست مسکو را یک فرصت مهم برای آغاز گفت lrm;وگوهای بین الافغانی دانسته و امیدوار است که این نشست دست آوردهای مثبت در این زمینه داشته باشد.

هدف اصلی هیأت اشتراک کننده در نشست مسکو، <<آغاز روند گفت وگوهای همه شمول بین الافغانی>> دانسته شده است. در اعلامیه ی این هیأت همچنان آمده است که دفاع از دست lrm;آوردها و حفظ نظام، موسسات ملی و نهادهای دفاعی و امنیتی موقف اساسی این هیأت است.

در بخشی از اعلامیه آمده است: <<این نشست که در حقیقت اولین گام برای آغاز پروسه ی گفت وگوهای بین الافغانی در روند صلح می باشد، حایز اهمیت خاص بوده و از آن به گرمی استقبال می کنیم. از آن جایی که مردم افغانستان بی صبرانه منتظر پیشرفت های ملموس در گفت وگوهای صلح هستند٬ هیأت ما با احساس عمیق از رسالت تاریخی خود در این گفت وگوهای با اهمیت شرکت می کند.>>

بر اساس اعلامیه، هیأت اشتراک کننده قرار است در این نشست روی اصول و ارزش های کلی از جمله حفظ و تقویت نظام جمهوری اسلامی، پیروی از ارزش های اسلامی و ملی، حفظ حکومت مرکزی قوی و مردم سالار، تحکیم وحدت ملی و تأمین عدالت اجتماعی و همچنان بی طرفی افغانستان در منازعات منطقه ای و جهانی تأکید کند.

از سویی هم قرار است این هیأت در نشست مسکو در مورد آتش بس همزمان با آغاز مذاکرات بین الافغانی، تداوم مذاکرات بین الافغانی برای پایان دادن به جنگ افغانستان، تهدید نشدن کشورهای دیگر از خاک افغانستان، اطمینان از تأمین حقوق زنان در بخش های مختلف، حقوق و آزادی های اساسی مردم و اطمینان از تأمین صلح در کشور نیز تاکید کند.

واکنش ها

حکومت افغانستان در واکنش به برگزاری نشست مسکو و شرکت سران احزاب سیاسی افغانستان در این نشست گفته است که این نشست هیچ کمکی به روند صلح افغانستان نمی کند.

صبغت الله احمدی، سخن گوی وزارت خارجه ی افغانستان روز جمعه (۱۲ دلو) به روزنامه اطلاعات روز گفته بود که کابل ضرورت برگزاری چنین نشستی را احساس نکرده و در آن شرکت نمی کند.

آقای احمدی گفته بود: <<اگر روسیه واقعا می خواهد به صلح افغانستان کمک کند، می تواند زمینه ی گفت وگوهای رودررو میان ما و طالبان را فراهم کند.>>

شورای عالی صلح نیز اعلام کرده است که در نشست مسکو از این شورا دعوت نشده و در این نشست شرکت نمی کند.

سید احسان طاهری، سخن گوی شورای عالی صلح روز (یک شنبه، ۱۴ دلو) در یک پیام ویدیویی گفته است: <<از آدرس شورای عالی صلح هیچ کسی به این نشست شرکت نمی کند و موضع شورای عالی صلح پس از اعلام نتایج آن به مردم و رسانه ها اعلام می شود.>>




اصـــــــــــــــــــولیــــــــت ...
ما را در سایت اصـــــــــــــــــــولیــــــــت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 5osolyat9 بازدید : 245 تاريخ : پنجشنبه 2 اسفند 1397 ساعت: 17:00