۸صبح

ساخت وبلاگ

پایان روند نام نویسی: نامزدان کی ها استند؟

مسوولان کمیسیون مستقل انتخابات از پایان روند نام نویسی نامزدان ریاست جمهوری برای سال ۱۳۹۸ خورشیدی خبر می دهند و می گویند، این روند طبق اصول، لوایح و قانون انتخابات با موفقیت همراه بوده است. مسوولان این کمیسیون می گویند، در این دور انتخابات ریاست جمهوری ۲۰ نامزد برای احراز کرسی ریاست جمهوری نام نویسی کرده اند. عبدالعزیز ابراهیمی، معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات روز یک شنبه، سی جدی در صحبت با روزنامه ۸ صبح گفت، در این دور انتخابات بیست نامزد ثبت شده اند و قرار است فهرست ابتدایی نامزدان ریاست جمهوری در شانزدهم دلو اعلان شود.

آقای ابراهیمی افزود: <<در ۱۶ روز بعدی کمیسیون مستقل انتخابات اسناد، فهرست حامیان، استعلام ها، سند تابعیت و شرایط لازم نامزدان انتخابات ریاست جمهوری را طبق شرایط قانون اساسی و قانون انتخابات بررسی خواهد کرد.>>

عبداللطیف پدرام، عبدالحکیم تورسن، سیدنورالله جلیلی، عنایت الله حفیظ، زلمی رسول، نورالحق علومی، محمدشهاب حکیمی، فرامرز تمنا، محمدحنیف اتمر، گلبدین حکمتیار، احمدولی مسعود، رحمت الله نبیل، محمدابراهیم الکوزی، عبدالله عبدالله، محمداشرف غنی، نوررحمان لیوال و شیدا محمد ابدالی نامزدانی اند که تا پایان روز گذشته ثبت نام کردند. معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات هم چنان گفت، ضیاالحق حافظی، غلام فاروق نجرابی و الیاس الیاسی سه نامزد دیگر انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۸ اند.

بیش از هفتاد تن به شمول دو خانم بسته های معلوماتی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری را دریافت کرده بودند، اما از این میان هیچ خانمی برای نام نویسی مراجعه نکرده است. بر اساس تقویم تازه انتخابات ریاست جمهوری، قرار است انتخابات ریاست جمهوری هم زمان با انتخابات شوراهای ولایتی، شوراهای ولسوالی و انتخابات مجلس نماینده گان ولایت غزنی در بیست و نهم سرطان سال ۱۳۹۸ برگزار شود.

روند نام نویسی نامزدان ریاست جمهوری در سیزدهم جدی آغاز و پس از ۱۷ روز در ۳۰ جدی به پایان رسید. هرچند قرار بود انتخابات ریاست جمهوری در سی ویکم حمل سال آینده برگزار شود، اما مسوولان کمیسیون مستقل انتخابات گفته اند برای آوردن اصلاحات و بهترسازی این روند، انتخابات ریاست جمهوری برای سه ماه به تعویق افتاده است.

نامزدان کی ها اند؟

محمداشرف غنی در سال ۱۳۲۸ خورشیدی در ولایت لوگر زاده شد. سند لیسانس و ماستری اش را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه امریکایی بیروت لبنان به دست آورد. ماستری دوم اش را از دانشگاه کلمبیا گرفته است و افزون بر این، در رشته مردم شناسی نیز دکترا دارد. آقای غنی پس از دو دور نامزدی سرانجام در سال ۱۳۹۳خورشیدی و پس از انتخابات دور دوم ریاست جمهوری، رییس جمهور کشور شد. آقای غنی را در انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ سرطان سال آینده، امرالله صالح به عنوان معاون اول و محمد سرور دانش به عنوان معاون دوم همراهی می کنند. اسدالله غضنفر نیز عضو سوم تکت انتخاباتی <<دولت ساز>> است.

Atilde;˜Acirc;sup2;Atilde;›Acirc;ŒAtilde;˜Acirc;uml;Atilde;˜Acirc;sect;Atilde;˜Acirc;sup3;Atilde;˜Acirc;sect;Atilde;˜Acirc;sup2;

عبدالله عبدالله در سال ۱۳۳۸ خورشیدی در کابل به دنیا آمده است. او سند لیسانس را در شته ی طب از دانشگاه کابل به دست آورده است. از این پیش در سمت های معاون و سرپرست وزارت خارجه، وزیر خارجه اداره موقت تحت رهبری حامد کرزی نیز ایفای وظیفه کرده است. بر اساس موافقت نامه سیاسی تشکیل حکومت وحدت ملی که در سال ۱۳۹۳ به امضا رسید، آقای عبدالله به صفت رییس اجرایی کشور ایفای وظیفه کرده است. آقای عبدالله را در انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ سرطان سال آینده، عنایت الله بابر فرهمند به عنوان معاون اول و اسدالله سعادتی به عنوان معاون دوم همراهی خواهند کرد.

عبداللطیف پدرام، رهبر حزب کنگره ملی افغانستان و عضو پارلمان، در سال ۱۳۴۲خورشیدی در ولایت بدخشان به دنیا آمده است. او دوره لیسانس را در رشته ادبیات و فلسفه در دانشگاه کابل به پایان رساند و هم چنان در رشته اسلام شناسی دکترا دارد. آقای پدرام، احسان الله حیدری را به عنوان معاون اول و محمد صادق وردک را به حیث معاون دومش انتخاب کرده است.

محمدحکیم تورسن در سال ۱۳۳۳ در شهر کابل به دنیا آمده است. آقای تورسن در رشته ادبیات فارسی دری از دانشگاه کابل سند لیسانس دارد و از این پیش تجربه کار در اداره امنیت ملی را دارد. آقای تورسن در انتخابات سال های ۱۳۸۸ و ۱۹۹۳ نیز در میان نامزدان انتخابات ریاست جمهوری بود. در حال حاضر نادرشاه احمدزی به عنوان معاون اول و محمدشفیع قیصاری به عنوان معاون دوم، او را همراهی می کنند.

سیدنورالله جلیلی در سال ۱۳۵۲ خورشیدی در ولایت ننگرهار زاده شده و از دانشگاه طبی کابل سند لیسانس گرفت. آقای جلیلی از ۱۸ سال به این سو مصروف فعالیت های تجارتی در کشور می باشد. آقای جلیلی، خلیل رومان را به عنوان معاون اول و چراغ علی چراغ را به عنوان معاون دوم برای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو برگزیده است.

عنایت الله حفیظ در سال ۱۳۵۷ خورشیدی در ولایت میدان وردک زاده شده است. آقای حفیظ در بخش زبان و ادبیات انگلیسی سند لیسانس و در بخش تجارت سند ماستری دارد. از این پیش به عنوان مشاور در وزارت ترانسپورت ایفای وظیفه کرده است. در تکت انتخاباتی عنایت الله حفیظ، جنت خان فهیم به عنوان معاون اول و عبدالجمیل شیرانی، به عنوان معاون دوم حضور دارند.

زلمی رسول متولد سال ۱۳۳۲ خورشیدی است که در کابل به دنیا آمده است. او تحصیلاتش را تا مقطع دکترا در پاریس فرانسه تکمیل کرده است. از این پیش در سمت های وزارت خارجه، وزارت ترانسپورت و هوانوردی و مشاوریت امنیت ملی ایفای وظیفه کرده است.

نورالحق علومی در سال ۱۳۲۰ در ولایت کابل زاده شده و سند لیسانسش را در رشته نظامی به دست آورده است. هم چنان دوره های نظامی را در ایالات متحده امریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق سپری کرده است. از این پیش به عنوان نماینده مردم قندهار در مجلس نماینده گان ایفای وظیفه کرده بود. افزون بر آن، مدتی وزیر داخله بود.

فرامرز تمنا متولد هرات و رییس پیشین مرکز مطالعات استراتژیک وزارت خارجه است. او دارای دو سند دکترا در رشته های روابط بین الملل و مطالعات بین المللی می باشد. از این پیش به صفت دیپلومات و معاون سخنگوی وزارت امور خارجه ایفای وظیفه کرده است. آقای تمنا در انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ سرطان سال آینده خورشیدی سیدقیاس مهدی را به عنوان معاون اول و محمدامین رشادت را به عنوان معاون دوم برگزیده است.

محمدحنیف اتمر در سال ۱۳۴۷ خورشیدی در ولایت لغمان به دنیا آمده است. او سند معادل لیسانس خود را در رشته مطالعات انکشاف دهات، ماستری اش را در رشته روابط بین الملل و انکشاف در کشورهای پس از جنگ، از دانشگاه یارک بریتانیا و دیپلومش را در رشته تکنولوژی معلوماتی و کامپیوتر از آن کشور به دست آورده است. آقای اتمر از این پیش در سمت های وزارت احیا و انکشاف دهات، وزارت معارف و وزارت امور داخله ایفای وظیفه کرده است. افزون بر این آقای اتمر از سال ۱۳۹۳ تا چند ماه قبل، به عنوان مشاور امنیت ملی افغانستان ایفای وظیفه کرد. موافقت نامه امنیتی میان کابل و واشنگتن نیز با موافقت رهبران حکومت، توسط وی امضا شد.

محمدشهاب حکیمی نامزد ریاست جمهوری نورالحبیب حصیر را به عنوان معاون اول و عبدالعلی سرابی را به عنوان معاون دوم برگزیده است.

گلبدین حکمتیار در سال ۱۳۲۶ خورشیدی در ولسوالی امام صاحب ولایت کندوز زاده شده و پس از فراغت از مکتب شامل دانشکده انجنیری دانشگاه کابل شد. آقای حکمتیار ۳۸ سال قبل رهبر حزب اسلامی شد، اما با آغاز روند جدید پس از ۲۰۰۱ در افغانستان، حزب اسلامی افغانستان به نام عبدالهادی ارغندیوال ثبت شد و دیگر به صورت رسمی رهبر این تشکل با همین نام نیست. گلبدین هم چنان تا اوسط سال ۱۳۹۵ خورشیدی از <<مخالفان مسلح دولت>> به شمار می رفت، اما سر انجام در ماه میزان سال ۱۳۹۵ پس از امضای توافق نامه ی صلح با حکومت دوباره وارد کابل شد. آقای حکمتیار فضل الهادی وزین و حفیظ الرحمن نقی را به عنوان معاونان خود معرفی کرده است.

احمدولی مسعود، رییس بنیاد احمد شاه مسعود نیز از نامزدان ریاست جمهوری سال ۱۳۹۸ خورشیدی است. او در این دور انتخابات فریده مومند، وزیر پیشین وزارت تحصیلات عالی و عبداللطیف نظری، استاد دانشگاه را به عنوان معاونانش در تیم انتخاباتی برگزیده است.

رحمت الله نبیل در ۱۳۴۸ خورشیدی در وردک زاده شده و تحصیلاتش را تا مقطع لیسانس در رشته انجنیری ساختمانی تکمیل کرده است. آقای نبیل از این پیش در سمت های معاونیت روابط داخلی شورای امنیت ملی، رییس نیروهای ویژه محافظت از رییس جمهور و رییس عمومی امنیت ملی ایفای وظیفه کرده است. در این دور انتخابات ریاست جمهوری آقای نبیل را جنرال مرادعلی مراد و مسعوده جلال، به حیث معاونان اول و دوم همراهی می کنند.

محمد ابراهیم الکوزی در سال ۱۳۵۷ خورشیدی به دنیا آمده و تحصیلاتش را تا مقطع ماستری در دانشگاه کابل به پایان رسانیده است. آقای الکوزی را در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو خدیجه غزنوی به حیث معاون اول و سیدسامع کیانی به عنوان معاون دوم همراهی می کنند.

شیدامحمد ابدالی در ولایت قندهار به دنیا آمده و تحصیلاتش را در رشته علوم طبیعی و سیاسی تا مقطع لیسانس تکمیل کرد و در بخش مطالعات امنیت استراتژیک سند ماستری دارد. افزون بر این، آقای ابدالی سند دکترایش را از دانشگاه جواهر لعل نهروی هند به دست آورده است. آقای ابدالی از این پیش به عنوان سفیر افغانستان در هند، معاون دفتر شورای امنیت ملی و سکرتر حامد کرزی ایفای وظیفه کرده و در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو ذوالفقار امید و بصیر سالنگی را به عنوان معاونانش برگزیده است.

نوررحمن لیوال از نامزدان دیگر انتخابات ریاست جمهوری است که عبدالهادی ذوالحکمت را به عنوان معاون اول و محمد یحی ویار احمدزی را به عنوان معاون دوم خود برگزیده است. هم چنان مسوولان کمیسیون مستقل انتخابات می گویند، ضیاالحق حافظی، غلام فاروق نجرابی و آقای الیاس الیاسی نیز از نامزدان ریاست جمهوری اند.

طبق قانون اساسی افغانستان نامزدان ریاست جمهوری باید مسلمان و شهروند افغانستان باشند. هم چنان تا روز نام نویسی برای انتخابات حداقل چهل ساله شده باشند و فهرست ۱۰۰ هزار حمایت کننده را همراه با تضمین یک میلیون افغانی به کمیسیون مستقل انتخابات بسپازند.

اصـــــــــــــــــــولیــــــــت ...
ما را در سایت اصـــــــــــــــــــولیــــــــت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 5osolyat9 بازدید : 225 تاريخ : پنجشنبه 2 اسفند 1397 ساعت: 17:00