منبع : اخبار روز ، بی بی فارسی

ساخت وبلاگ

آنتی فا چیست؟

آنتی فا

هزاران نفر شنبه شب و روز يکشنبه با تجمع در خیابان های ده ها شهر آمریکا به خشونت پلیس این کشور علیه سیاه پوستان اعتراض کردند. در چندين شهر مقررات رفع آمد و شد شبانه برقرار شده است. دونالد ترامپ ضمن متهم کردن گروه های <<تندروی>> چپ گرا به ایجاد آشوب در کشور، اعلام کرد سازمان آنتی فا را در فهرست گروه های تروریستی قرار داد، اين ادعای ترامپ با اعتراض سازمان آزادی های مدنی آمریکا روبرو شد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا این اعتراضات را به گروه آنتی فا نسبت داده و آن را یک گروه تروریستی اعلام کرد.

او ضمن متهم کردن گروه های <<تندروی>> چپ گرا به ایجاد آشوب در کشور، اعلام کرد سازمان آنتی فا را در فهرست گروه های تروریستی قرار خواهد داد، این ادعای ترامپ با اعتراض سازمان آزادی های مدنی آمریکا روبرو شد.

جنبش آنتی فا در ایالات متحده شامل مجموعه ای از گروه های چپ مبارز و ضدفاشیسم است.

ترامپ روز یکشنبه۳۱ جنوری ۲۰۲۰ در توییت هایی پیاپی نخست از اقدامات شنبه شب گارد ملی در شهر مینیاپولیس ایالت مینه سوتا ستایش کرد و گفت که گارد ملی به محض ورود به این شهر به سرعت جلوی <<آنارشیست های تحت هدایت آنتی فا>> را گرفت.

دونالد ترامپ در توییت خود از شهردار مینیاپولیس انتقاد کرده و گفته که اگر از همان شب اول اعتراضات، مقابل جنبش آنتی فا گرفته می شد، این <<دردسرها>> پیش نمی آمد.

<<تروریست>> نامیدن جنبش آنتی فا واکنش سریع سازمان آزادی های مدنی آمریکا را به دنبال داشت که تاکید کرد <<هیچ مرجع قانونی نمی تواند>> یک گروه داخلی را تروریستی بنامد و هر اقدامی در این راستا نگرانی های مهمی را درباره روند قانونی آن و همین طور متمم اول قانون اساسی به وجود می آورد.

اما آنتی فا چیست و چه می گوید؟

سابقه آنتی فا بهکِیبرمی گردد؟

برخی گروه های آنتی فا منشا جنبش خود را از زمان مبارزه با فاشیست های اروپا در دهه های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ می دانند.

مارک بری نویسنده کتاب "آنتی فا، کتابچه راهنمای ضد فاشیست"، می گوید جنبش آنتی فای آمریکا از دهه ۱۹۸۰ با گروهی به نام "اقدام ضدنژادپرستی" آغاز شد و اعضای آن با فاشیست ها در گردهمایی های پانک ها در غرب میانه آمریکا و جاهای دیگر درگیر می شدند. در دهه اول قرن بیست و یکم این جنبش تقریبا خاموش بود تا ظهور دونالد ترامپ و راست افراطی یا به اصطلاح آلت رایت.

آنها با چه مخالفند؟

با نئونازیسم، نئوفاشیسم، نژادپرستی و معتقدان به برتری نژاد سفید. این روزها جنبشی که برخی از این افکار را نمایندگی می کند همان به اصطلاح آلت رایت است.

با یک گروه مخفی آنتی فا در اورگون حرف زدیم. آنها گفتند که پیشینه و رویکردهای سیاسی متفاوتی دارند اما در یک چیز مشترکند و آن ضدیت با فاشیسم است و یک خط ضد دولت هم دارند.

آنها می گویند شاهد اقتدارگرایی هر چه بیشتر در دولت کنونی آمریکا هستند و هدفشان برپایی جنبشی است که "ما در مقابل سیاست های دونالد ترامپ ضدضربه کند."

آنها می گویند مسئله فقط مقاومت در برابر دولت فدرال نیست بلکه مقابله با همه جریان هایی است که به فاشیسم منتهی می شوند. یکی از اعضای یک گروه آنتی فا به ما گفت: "اینها در سطح محلی اتفاق می افتند حالا چه از طرف مقامات محلی چه از طرف جنبش های راست افراطی محلی."

چرا همه آنها سیاه می پوشند؟

مثل دیگر جنبش های اعتراضی که ریشه شان به آنارشیست های آلمان غربی در دوران جنگ سرد برمی گردد، هواداران آنتی فا اغلب همگی سیاه می پوشند و گاهی صورتشان را با ماسک یا کلاه کاسکت می پوشانند تا گروه های رقیب و پلیس نتوانند آنها را بشناسند.

آنها تاکتیک مرعوب کننده ای دارند که امکان می دهد همگی با هم به عنوان یک گروه ناشناس اقدام کنند. آنها گروه های فرعی هم دارند. یک گروه آنتی فا در ارگون "واحد خوردنی" دارد که در زمان تظاهرات به معترضان آب و غذا می رساند.

شکلک های محدثه

اصولیت- دیدگاه ها و نظریاتی که در مقالات نشر می شوند، مربوط به سخنران

می باشند و ممکن با نظریهاصولیت مطابقت نداشته باشند.

آنها معمولا چه می کنند؟

آنتی فا به دنبال بر هم زدن سخنرانی های راست افراطی و گردهمایی های آلت رایت است و برای این کار از شیوه های مختلفی استفاده می کنند مثل داد و فریاد و سرود خواندن و تشکیل زنجیره انسانی برای جلوگیری از حرکت تظاهرکنندگان راست گرا.

برخی از آنها بی پروا از فعالیت آنلاین خود می گویند که شامل زیر نظر گرفتن راست افراطی در شبکه های اجتماعی هم هست. آنها اطلاعاتی شخصی طرف های مقابل را در اینترنت منتشر می کنند و باعث اخراج بعضی از طرفداران آلت رایت شده اند چون هویت آنها در اینترنت فاش شده است.

آنها همچنین از روش های سنتی تر محلی برای راه اندازی تمجع و تظاهرات استفاده می کنند. افراطی ترین آنها ممکن است اسپری فلفل، چاقو، سنگ و زنجیر حمل کنند. آنها خشونت را کاملا نفی نمی کنند.


آنها چقدراهلخشونتهستند؟

تمایل به استفاده از خشونت، آنتی فا را از بسیاری از دیگر گروه های چپ افراطی متمایز می کند. البته اعضای آنتی فا که ما با آنها صحبت کردیم گفتند استفاده از اسلحه و خشونت مستقیم را مردود می دانند و اگر خشونت کنند، نوعی دفاع از خود است. آنها در توجیه موضع خود بحث های تاریخی را پیش می کشند مثل اینکه اگر در دهه ۱۹۳۰ مخالفان آلمان نازی بیشتر از زور استفاده می کردند آیا از جنگ جهانی دوم و هولوکاست پیشگیری نمی شد؟

آیا زنان هم جذب آنتی فا می شوند؟

اقدام مستقیم خیابانی شاید بیشتر حوزه مردان بوده اما شمار قابل توجهی از زنان عضو گروه های آنتی فا هستند و در تظاهرات ضد راست افراطی در کالیفرنیا و جاهای دیگر دستگیر شده اند.

زنان عضو گروه های آنتی فا به ما گفتند به نظر آنها دولت فعلی آمریکا ضد زن است و به سیاست های کاخ سفید درباره مهاجرت، دسترسی به بهداشت و درمان ارزان، حق سقط جنین و حق رای اشاره می کنند که خیلی بیشتر زندگی زنان و اقلیت ها را تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از زنان عضو یک گروه آنتی فا به نام "فاشیسم را قبول نکنید" به ما گفت زنان آماده اند تا به "هر چه آنها را هدف قرار دهد" پاسخ دهند.

اصـــــــــــــــــــولیــــــــت ...
ما را در سایت اصـــــــــــــــــــولیــــــــت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 5osolyat9 بازدید : 154 تاريخ : چهارشنبه 4 تير 1399 ساعت: 0:18