روسیه به این اتهام ها پاسخ گفت و آمریکا را به عدم فراهم کردن شرط های لازم برای توافق نامه های میان دو کشور درباره رساندن کمک های بشردوستانه به حلب و حومه آن متهم کرد. کرملین نیز پیش نویس قانونی را ارائه داد که ضربه ای شدید به روابط میان دو کشور به شمار می آید. این قانون به مشارکت روسیه در معاهده دو کشور مرتبط به از میان بردن ذخیره پلوتونیوم مورد استفاده در ساخت جنگ افزارهای هسته ای، پایان می دهد. این قانون در بر دارنده شرط های شبه محالی است که روسیه برای بازگشت به معاهده، باید آن را عملی کند. به نوشته مجله فارین پالیسی این شرط ها با مسائلی همچون موضع گیری نیروهای ناتو، حمایت غرب از اوکراین، تحریم های روسیه و همچنین کاهش حضور نظامی آمریکا در اروپای شرقی مرتبط است.

توقف عمل به این معاهده، ضربه ای مهلک به توافق نامه منع گسترش سلاح های هسته ای و متوقف کردن رقابت اتمی به شمار می آید. دو کشور سال ۲۰۰۰ بر سر از میان بردن بخشی از ذخیره پلوتونیوم خود به توافق رسیده بودند. اما این معاهده به خاطر برخی اختلاف ها بر سر بهترین راه برای از میان بردن ذخیره اورانیوم، اجرا نشد.

بحران حلب

اختلاف میان دو کشور در نتیجه مواضعشان در خصوص بحران سوریه پس از به بن بست رسیدن توافق آتش بس اخیر، شدت گرفت. نیروهای بشار اسد با پشتیبانی نیروی هوایی روسیه، حملات هوایی، توپخانه ای و زمینی خود را به مناطق تحت کنترل مخالفان در شرق حلب که ۲۷۵ هزار غیرنظامی ساکن آن هستند، شدت بخشیدند.

زیباساز