afghanpaper

ساخت وبلاگ

از جنرال های کیلویی تا مکاتب خیالی

رهبران با هر نشان که بر شانه های بی کفایتان جنگی گذاشتند، جان چند هزار کودک، زن، مرد و سرباز را گرفتند و مقام های معارف، میلیاردها دالرِ مکاتب و شاگردان خیالی را در ازای آینده روشن چند میلیون کودک سرازیر جیب های شان کردند؟

مقام دوم فساد و بی سوادی در جهان و جز ناامن ترین کشورها بودن، هرچند بسیار تلخ اما تبدیل به واقعیتی قابل پذیرش برای مقامات و امری عادی شده است.

اینکه جنگ دیگر بیشتر جغرافیای افغانستان را درگیر کرده و بسیاری از ولایت ها از نعمت مکتب و دختران و پسران از سواد بی بهره هستند نیز به مانند گذشته حساس برانگیز نمی باشد و تنها برای گرفتن کمک های بیشتر سودجویان حکومتی، استفاده می شود.

اما روی دیگر سکه، وجود تعداد بی شمار جنرال ها در صفوف نظامی و میلیون ها کودک خیالی در مکاتب خیالی است که اگر کمی عمیق تر نگاه کنیم، افغانستان درست در همین زمینه ها با بزرگترین مشکل چه در حال و چه در آینده درگیر می باشد.

برطبق آمار، افغانستان با ارتش 200 هزار نفری، 1000 جنرال دارد و امریکا با 900 جنرال، ارتش میلیونی خود را مدیریت می کند و در تشابهی دیگر لشکری که رتبه های نظامی آن کیلویی خرج امتیازدهی می شود و در آن سوی جهان، فرماندهان قدرت مند جنگی که در سیستمی سختگیرانه نظامی با شایستگی به درجه جنرالی می رسند.

دیرزمانی نگذشته است که افغانستان نیز برای جنرال و فرماندهان جنگی چنان احترامی قایل بودند که برای رسیدن به این مقام باید رتبه های نظامی را پشت سرگذاشته و شایسته گی دلیل منصب بود نه وابستگی به مقامات و رشوه! اما اکنون...

زیباساز

از سوی دیگر اگر حکومت وحدت ملی اشتباهات فاحشی در میدان جنگ داشته و بیشتر یک شکست خورده بوده تا پیروز، معارف نیز به مانند میدان جنگ، محلی برای فساد و سو استفاده گران حکومتی شده اند: اگر در گذشته تعداد محصلین در افغانستان را 11 میلیون اعلام می کردند اکنون ثابت شده است که تعداد واقعی دانش آموزان 5.5 میلیون می باشد.

حال کمک های میلیاردی در 15 سالی که برای تجهیز و ارتقای کیفیت نیروهای امنیتی و ایجاد مکاتب و زمنیه آموزش به افغانستان سرازیر شد به جیب مقاماتی رفت که هم امنیت و هم آموزش را که دو رکن اساسی و مهم یک کشور و ملت می باشد را به یغما بردند.

افشاگری های مکاتب خیالی و وضعیت معارف هرچند با واکنش تند وزیر معارف سابق همراه بود اما دیری نپایید که سازمان های جهانی و منابع معتبر تاکید کردند که مکاتب خیالی واقعیت موجود افغانستان است.

حال باید از مقامات مسوول سوال کرد، امکانات و هزینه که طی سال ها برای 11 میلیون محصل دریافت می کردند در حالی که کمتر از این تعداد در مکاتب حضور داشتند، صرف چه شد؟ چه تعداد از مقامات به ثروت هنفگت رسیدند و در قبال آن چه تعداد کودک از آموزش و داشتن آینده روشن محروم شدند؟

و رهبران حکومت وحدت ملی و مقامات بلندپایه، زمانی که نشان های نظامی را بر روی شانه های بی کفایتان می گذاشتند در قبال آن جان چه هزار کودک، زن و مرد را قربانی کردند و چه تعداد از ولایت ها نابود شد؟
فساد، فساد و فساد تنها کلمه ای که دلیل ثروت های هنگفت مقامات شده اما کشور را فلج کرده و مردم را به تباهی کشانده است.

اگر رهبران این کشور، امنیت را از مردم ربودند، امید آینده را نیز در چشمان کودکان خاموش کردند و اگر سربازان را در آتش رها ، فرهنگ و آموزش را از دختران و پسران دریغ می کنند.

آینده افغانستان با وجود تجربه سخت و تاریک گذشته، باید روشن باشد و این به دست نمی آید مگر در امنیت و دسترسی به آموزش تا نسل آینده بهتره و شفاف تر از گذشته گان خود کشور را آباد کنند، تلاش بکارند و امید برداشت کنند.

نیروهای امنیتی افغانستان مملو از سربازان مدافع است اما تشنه جنرال های با کفایت و مدیران جنگیِ رهبر تا جان شان تنها سلاح دفاعی در قبال دشمن نباشد و آینده در انتظار بیشمار کودکانی می باشد برای ساختن و ساختن.

اصـــــــــــــــــــولیــــــــت ...
ما را در سایت اصـــــــــــــــــــولیــــــــت دنبال می کنید

برچسب : afghanpaper,afghanpaper pashto,afghanpaper english, نویسنده : 5osolyat9 بازدید : 238 تاريخ : پنجشنبه 9 دی 1395 ساعت: 4:10